18 september 2014

Knoopjurk Knipmode februari 2011

Mijn vierde knoopjurk gemaakt, omdat hij zo heerlijk zit.
Deze is met driekwart mouwen. Het stofje komt van het stoffenspektakel in Groningen van afgelopen voorjaar.



Follow my blog with Bloglovin

Crochet along week 37

Ik ben sinds tijden weer helemaal bij met de deken, dat geeft wel een goed gevoel moet ik zeggen. Het leuke van de Cal vind ik, dat je ongemerkt ineens een deken hebt. Het wordt steeds moeilijker om hem op de foto te zetten. En ik moet zeggen, het is ook een heel gevaarte op schoot. Morgen alweer week 38, wat gaat een week snel!


Follow my blog with Bloglovin

15 september 2014

Crochet along week 36

Week 36  van de crochet along, de bergjessteek, leuk om te haken, wel even opletten, maar verder eenvoudig, 4 toeren totaal. Ik ben bijna weer bij.


Follow my blog with Bloglovin

Crochet along week 35

Ik loop weer een beetje achter met bloggen. Week 35 van de crochet along bestond uit 3 toeren: stokjes, halve stokjes en stokjes, hieronder te zien.





Follow my blog with Bloglovin

10 september 2014

Mijn eerste "in the hoop" projectjes

Ik heb al een paar jaar een borduurmachine, ik gebruik hem niet zo vaak, meestal voor een kraamkadootje of om voor mezelf een kledingstuk op te leuken. Er zijn bepaalde patronen van bv tasjes, die je volledig "in the hoop", oftewel in de ring naait, zonder dat er een naaimachine aan te pas komt. Het was er nog nooit van gekomen om dat uit te proberen, maar ik zag zulke leuke kleine ritstasjes, die kon je van een paar restjes stof maken.
Ze zijn naar mijn idee goed gelukt, heel vreemd idee dat de rits erin genaaid wordt door de borduurmachine. Bij het groene tasje had ik tot het laatst toe het idee, dat ik het verkeerd gedaan had: het leek of de rits aan de binnenkant zat. Maar ja, zo zie je, als beginner snapte ik niet precies hoe het in elkaar stak. Uiteindelijk kwam het allemaal goed. Het zijn twee mini tasjes, maar leuk om bv een usb stick in te bewaren, of als je geen tas mee wilt nemen, steek je zo'n klein tasje zo in je broekzak.
Jammer genoeg past er net geen pin pas in, maar ach, dan kun je ook niet pinnen!
Helaas is de foto niet zo duidelijk.





Follow my blog with Bloglovin

7 september 2014

Kamerscherm opnieuw bekleed

Mijn dochter had van haar oma een ouderwets kamerscherm geërfd.  Het was bekleed met bruine stof, echt oud. Omdat ze het scherm prima kan gebruiken bij haar theaterlessen, vroeg ze of ik hem wilde bekleden. Stof had ze al, gordijnen die ik voor haar genaaid had, toen ze voor het eerst op kamers ging. Ik vond de stof eigenlijk een beetje te dik, maar zij is erg tevreden.
Het was een heel karwei om het uit te meten, maar toen de eerste klaar was, was de rest een fluitje van een cent.
Ik wilde nog een foto maken van voor en na, maar het lukte me moeilijk om de oude stof weer om de roede te krijgen, dus maar eentje gedaan.

Voor:
Na:




Follow my blog with Bloglovin

Crochet along week 34


Ik loop nog steeds een beetje achter met de deken, maar, dat is niet erg.
Voordeel is dat ik dan wel kan zien wat er komt, om zo de kleuren een beetje uit te zoeken, ik heb van de ene kleur meer, dan van de andere.
Week 34 waren de granny stripes weer aan de beurt, haakt gemakkelijk weg, al haak ik ze wel op een halve naald dikker. Hieronder het resultaat tot nog toe.




Follow my blog with Bloglovin