6 februari 2012

Jeans Knip februari 2008

Het was jaren geleden dat ik een broek voor mezelf had gemaakt, volgens mij nog nooit een spijkerbroek. Tijdens mijn opleiding costumiere tekende ik mijn eigen broeken, dat is onderhand een jaar of 15 geleden. Mijn figuur is in die jaren natuurlijk wel veranderd. Een zelf getekende broek zit natuurlijk het beste. Maar aangezien ik me daar nog niet toe heb kunnen zetten, heb ik eerst een spijkerbroek gemaakt uit een oude Knip. Omdat ik geen standaard-figuur heb(zoals de meesten) heb ik hem bij de bovenbenen iets wijder gemaakt.
Ik ben zeer tevreden over het resultaat, alhoewel ik wel een beetje baalde van mijn naaimachine, die aan een onderhoudsbeurt toe was. Gelukkig is de monteur van Zijlstra afgelopen vrijdag geweest, mijn lockmachine en de gewone naaimachine zoeven er weer over. Heerlijk is dat weer.
De lap spijkerstof had ik al een hele tijd thuis, weet niet meer waar ik het ooit gekocht heb.3 opmerkingen:

 1. Die is goed gelukt zo te zien!! En zo netjes gemaakt, leuke details er op..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze broek zit prima, goed patroon! (En een goede maakster natuurlijk) Inderdaad ik heb ook al in geen tijden een broek gemaakt.(Maar ben nu bezig met costumiére, dus het wordt wel tijd!).
  Groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie broek!!Knap hoor.Ik doe het je niet na. Een reactie nav je vraag..blondborduurtjes kocht ik hier: www. omamaborduur.nl Leukkkk!! Groet

  BeantwoordenVerwijderen