2 mei 2014

A-lijn rokje uit het boek "allemaal rokjes"

Twee jaar geleden heb ik het boek "Allemaal rokjes" gekocht. Ik was er nog niet aan toe gekomen om er een rokje uit te maken. Nu wel dus. Op zich een prima patroon, de schrijfster schrijft het met veel humor, alleen werkt mijn figuur niet mee. Mijn verhouding taille - heupen verschilt nogal, zodat een rok mij in de taille altijd te groot is. Dit heb ik opgelost door in de bovenzijde een smal tunneltje met elastiek te maken. Geen mens die er iets van ziet, ik draag er toch altijd iets over. Tja, en dan blijkt ook nog dat je te weinig stof hebt. Maar gelukkig had ik nog een wit katoentje liggen, van biaisband paspel gemaakt, en dan wordt het toch nog een draagbaar rokje. Op de foto heb ik het vestje dicht, ik kwam er later achter dat het toch leuker staat met de onderste knoopjes open, dan zie je de paspel en de witte pas ook. En mijn volgende A-lijn rokje ga ik weer zelf tekenen, dan weet ik zeker, dat hij goed zit.
Follow my blog with Bloglovin

3 opmerkingen:

 1. Je hebt het probleem van stof tekort erg mooi opgelost. Het is zo een erg leuke rok geworden Waarschijnlijk is het inderdaad mooier als je de onderste knoopjes van het vest open laat.
  Ik gebruik zelf elastiek in de taille, aan de rug kant, bij elastische broeken. Als ik die broeken net aan heb zitten ze perfect maar in de loop van de dag begint het toch te zakken. Elastiek is dan een uitkomst.
  Ik wens je een fijn weekend.

  Groetjes,

  Rosalie Rond

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi geworden. Super leuk met een paspel. Wil ik ook nog eens mee gaan werken. Is het een leuk boek?? Ik ben er nog niet aan te gekomen om er in te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen