17 november 2015

Sanchodag, Jurk My Image met FBA en armhoesje voor telefoon

Zaterdag 7 november was weer de Sanchodag, dé dag van het jaar voor de clubleden, waar iedereen zich altijd reuze op verheugt. Wat dat betreft zijn 100 kakelende, naaiverslaafde dames net kinderen die zich verheugen op het jaarlijkse schoolreisje. 's Morgens vroeg al om half acht vertrokken, nog iemand opgepikt uit Beilen, om vervolgens door te gaan naar Amersfoort, waar de deuren om half tien open gingen. Bij zo'n dag horen natuurlijk ook workshops, of je gaat gewoon lekker in het naaicafé zitten, er is niks wat moet, gewoon lekker niksen en rondsnuffelen bij de stands kan ook. De workshops die ik gekozen had, en ook voor uitgeloot was, waren een patroon aanpassen d.m.v. een FBA, en het maken van een telefoonhoesje voor aan de arm, waarbij eerst werd verteld over de verschillende soorten sportstoffen. 
 FBA betekent Full Bust adjustment. Bij de meeste naaipatronen wordt uitgegaan van een B-cup. Omdat ik wel een beetje meer heb, zit een patroon vaak te krap aan de bovenzijde. Aline gaf deze workshop. We moesten allemaal een patroon meenemen, waar we dus de FBA zouden toepassen. Ik had gekozen voor jurk M1555 uit de My Image winter 2015/2016. We begonnen met het bepalen van het bustepunt, en van daaruit werd het patroon uitgelegd. Erg leerzaam, Aline had het allemaal uitgebreid op papier gezet, met voorbeeldtekeningen, een mooi naslagwerkje voor thuis.
Zie hieronder het resultaat. Er moesten eigenlijk voor ook nog figuurnaden in op taillehoogte, die heb ik weggelaten. Het stofje is erg flubberig, maar ik ben er wel tevreden over. De figuurnaden van de borst zitten keurig op de juiste hoogte, alleen heb ik ze te lang door laten lopen, ik had de jurk nl. 2 cm uitgelegd aan de zijkanten. Maar door de drukke patronen, zie je ze amper.
 Mijn volgende project met een FBA wordt een colbertjasje.


Tussen de middag was er weer een heerlijke lunch, en genoeg tijd om bij te kletsen, en lekker bij de stands te neuzen.

's Middags was de workshop sportstoffen verwerken aan de beurt. Deze werd gegeven door Eva.
Eva had veel sportkleding meegenomen, die ze zelf gemaakt had. Hierbij was gebruik gemaakt van verschillende sportstoffen. Zo kon je mooi de verschillen in o.a. rekbaarheid zien. Voor ons allemaal had ze verschillende staaltjes meegenomen. 
Na de uitleg moesten we aan de slag met het maken van een hoesje voor de telefoon, die je aan je arm kunt bevestigen, voor het hardlopen. Mijn man loopt hard, heeft hardloopkleding in zwart met oranje, dus voor hem maar een oranje telefoonhoesje gemaakt. Het patroon komt, met toestemming om het te gebruiken, van Fehr trade, een gratis patroon. Erg leuk om te maken. Ook hier vloog de tijd om, maar we hebben hem afgekregen, op het met de hand vastnaaien van het keergat na.

Na de workshop was de dag al bijna om. Wat nog volgde was de prijsuitreiking van werkstukken, die ingeleverd konden worden.
Als afsluiting een goedgevulde goodiebag, met allemaal weer leuke hebbedingetjes en kortingsbonnen van verschillende sponsors. Sponsors, ook heel veel dank hiervoor!
's Avonds om half zeven was ik weer thuis, na een lange, maar o zo gezellige dag.

Follow my blog with Bloglovin

3 opmerkingen:

  1. leuk verslag van de sancho clubdag! fijn dat je nu weet hoe je kleding aan te passen aan je figuur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat super dat het is gelukt, een heel geslaagd jurkje! Fijn dat je wat hebt gehad aan de workshop en er ook direct gebruik van hebt kunnen maken. Ben ook benieuwd naar het jasje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat je nu goed passende kleding kan maken. De jurk ziet er in ieder geval goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen