20 april 2016

Resultaat Sancho-weekend

Afgelopen weekend was weer het Sancho-weekend in Nunspeet. Van vrijdagavond 18.00 tot zondag 16.00 uur naaien, patroontekenen, kletsen, elkaar helpen waar nodig was, en dat met 37 andere dames, die allemaal dezelfde hobby hebben: naaien. Vorig jaar kreeg ik een reactie van iemand:"een heel weekend naaien?" Dat kon ze niet begrijpen. Hoeft ook niet, als ik het maar leuk vind. Nee, ik vind het niet leuk, ik vind het geweldig. Een heleboel gezelligheid, slapen op stapelbedden, corvee, laat naar bed en vroeg weer uit de veren. De voorbereidingen zoals patroontekenen en knippen had ik thuis al gedaan. Mijn eerste project was de Evadress, een gratis patroon, die je kunt downloaden.

De jurk is gemaakt van een blauwe, vrij stevige tricot. De mouw - en rokzoom heb ik thuis afgemaakt met de covermachine, dat geldt ook voor de andere twee projecten. Drie machines meenemen vond ik een beetje te veel van het goede.

Vervolgens heb ik de knoopjurk gemaakt uit de Knipmode van februari 2011, deze had ik al vaker gemaakt. Een heerlijk modelletje, en zo klaar.


Ten slotte nog een t-shirt uit de Ottobre zomer 2007, een basis-shirt met een prima pasvorm, en in verschillende variaties te maken. Het stofje komt uit de geheime kamer van het vorige naaiweekend, waarin de Knipmode voor een hoeveelheid stof had gezorgd, en waar iedereen een lapje mocht uitkiezen.


Ik hoop dat er volgend jaar weer zo'n gezellig weekend georganiseerd wordt. Sancho bedankt!


Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten