30 oktober 2016

Knoopjurk, geborduurde tasjes, haaknaaldenmapje, babysetje en capuchonvest

Het bijhouden van mijn blog gaat me een beetje moeilijk af tegenwoordig. Een boel andere dingen te doen, dus nu maar even weer een aantal dingen in één bericht. Allereerst een zwarte knoopjurk gemaakt. Deze was vroeg in het voorjaar al af. De reden om deze jurk in het zwart te maken was niet zo mooi. Mijn tante was terminaal, en haar laatste wens was, dat iedereen in het zwart zou komen op haar uitvaart. Zodra dit bekend werd heb ik deze jurk gemaakt, en ik heb hem al twee keer gedragen..... Het wordt tijd dat ik hem ook eens bij een gewone gelegenheid draag, al is zwart mijn kleur niet echt, maar in combinatie met blauw fleurt het allemaal een beetje op. Het blijft een heerlijk model om te dragen.
Voor een vriendin, die jarig was, borduurde ik een tasje, het patroon komt van Emblibrary. Ze was er erg blij mee.
Ook voor mezelf een tasje geborduurd, ik was helemaal weg van het patroon.Het patroontje komt van Embroideres. Het was een meerkleurig patroon, ik heb hem gereduceerd tot drie kleuren. Dat had ik gezien bij iemand anders.
Ook mocht ik proefborduren voor Borduren Tantangara. Het is een haaknaaldenmapje, volledig in de ring geborduurd. De stofjes heb ik ooit een keer van een vriendin gekregen. Erg leuk om te maken.
Voor de patroonevaluatie van Sancho mocht ik een babysetje maken. Het patroon wordt verstrekt door Naaipatronen en het was deze keer de babyset van Farbenmix-zwergen-minibasics Ik heb het mutsje, het shirt en het broekje gemaakt in maatje 50-56, piepklein.
Tot slot een capuchonvest voor mezelf gemaakt. De stof heb ik op het Stoffenspektakel gekocht dit najaar. Ik vergeet altijd de fournituren erbij te kopen, stom, ik weet het. Dus geen goede kleur rits erbij te krijgen. Nood breekt wet: dan maar een grijze rits en grijze boorden, ik ben er zeer tevreden mee. De stof is een dikke tricot, binnenkant een beetje fleece-achtig, kortom, heerlijk warm'. Het patroon had ik ooit al eens op het Stoffenspektakel gekocht, het is van Meine Nahmode, daar heb ik ook al een bodywarmer van gemaakt. Beetje moeilijk in het Duits, maar ach, google is gewillig.
Tot slot heb ik nog een tasje gemaakt voor de Sancho clubdag, helaas kan ik dit jaar wegens omstandigheden niet aanwezig zijn op deze dag.
Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten